+31-6.14.67.68.34 | +33-6.51.42.49.25 info@strohuisje.nl
les trois petits cochons

Sportief

Geen zin om stil te zitten tijdens je vakantie? Er is hier voldoende lichaamsbeweging te behalen.

Te Voet, Fiets en Paard

Beweeg je graag in de buitenlucht, dan kun je hier je hart ophalen. Natuurlijk zijn daar de Pyreneeën voor liefhebbers van hoog- en middelgebergte, van makkelijke wandelingen of van moeilijke alpiene tochten. Met kristalheldere bergmeertjes, bijzondere bloemen en oneindige vergezichten. Dichter bij huis vind je ook al diverse wandelingen (aangegeven op bordjes) en fietstochten. Ook loopt de GR07 hier in de buurt. Deze omgeving is geliefd bij fietsers. Niet voor niets is dit gebied een regelmatig terugkerende gast in het Tour de France-parcours. In Leran bevindt zich een manage voor paardrijtripjes.

Gratis Klimmuren

Op loopafstand van de vakantiewoning zijn sinds de zomer van 2018 diverse klimparcoursen uitgezet, zowel voor beginner als gevorderde. De 26 klimmuren hebben een maximale hoogte van 20 meter. De plek doet erg puur aan, midden in de natuur met op de achtergrond het ruisen van de rivier de Touyre. Je kunt hier ook picknicken en barbecueën.

Wintersport

 In Ariège bevindt zich 194 kilometer wintersportpret. Ax 3 Domaines (Ax-les-Thermes) biedt 80 kilometer piste met 19 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.380 tot 2.346 m. Het skigebied Les Mont d’Olmes omvat 23 km piste om te skiën en te snowboarden en 13 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.400 tot 1.950 meter tussen de pieken van Han (2050 m), Galinat (2115 m) en Saint Barthelemy (2348 m). Het skigebied Camurac is een stuk kleiner met 14,2 km piste en 5 liften. Een dagtrip naar het skigebied van Andorra is hier ook zeer gebruikelijk. Deze skigebieden lenen zich in de zomermaanden uitstekend voor wandelingen.

Overige sporten

Bergbeklimmen, vissen, kanoën, suppen, paragliden of paardrijden behoort ook tot de mogelijkheden. De Tour de France is vaste bezoeker van onze provincie en dat is niet voor niets. Voor de kleintjes is er sinds 2018 een acrobranch (bomenparcours) naast Lac Montbel. De plaatselijke sport is rugby. Een wedstrijd bijwonen is een belevenis.

heb je een vraag?

Neem contact met ons op