Families

In deze regio is voldoende leuks te beleven voor alle leeftijden. Van waterpret tot dieren spotten.

Familievakanties

  • Wil je een ‘strand-dagje’ dan kun je terecht bij het zandstrand van Lac Montbel (op 4km). Je vindt hier waterfietsen, kajaks, kano’s, surfplanken, maar ook een restaurant, veel schaduw en een badmeester in juli en augustus. Het is een ideale plek voor een zomerse duik om daarna te genieten van iets te drinken bij het terras met in de zomermaanden regelmatig live muziek. Je kunt ook rond het meer lopen (complete rondje rond 16km) of je vermaken met een boom-parcours (akrobranch). Aan de kant van het plaatsje Montbel bevindt zich een tweede strand (kiezels) met een bar en prachtig uitzicht. Het meer herbergt een biologische forelkwekerij en de plaatselijke zeilclub. Vissen is mogelijk met vergunning of probeer eens te vissen op rivierkreeftjes. Op slechts 20 minuten rijden is een ander prachtig meer: Lac Puivert. Het is erg populair bij gezinnen met kleine kinderen en heeft een speeltuin en een café.
  • Ontdek de omgeving vanaf het water: ga kanovaren op de rivier de Hers. Met stroomversnellingen en bijzondere vogels (ijsvogel). Tochten van verschillende afstanden (4km 1,5u tot 11km 3u). 
  • Er is een vlinderboerderij op een magische plek in het hart van de Ariègoise natuur met 500 plantensoorten en 300 vlinders (65 soorten). 
  • Wolven ontdek je in Maison des loups vlakbij Orlu. In dit 6 hectare grootte park kun je zien hoe wolven leven of aanwezig zijn tijdens het voederen.
  • Maak een reis naar de prehistorie (13.000 v.C.) in de Grot van Niaux. Hier bewonder je een reeks muurschilderingen van uitstekende kwaliteit. Ze behoren tot het weinige publieke opengestelde patrimonium uit deze tijd. Reserveren gewenst. Bezoek direct het Parc de la Préhistoire. Ga op een wonderlijke reis naar het hart van de Oertijd.
  • Wij hebben diverse spullen voor baby of kind te leen. Denk aan een campingbedje, maxi cosy, verkleintoilet, kinderstoel of traphekje.
  • Onze vakantiewoning heeft speelgoed, boeken en spelletjes voor jong en oud.